

Tieto stránky používajú na svoje fungovanie súbory cookies, ktoré sa ukladajú do Vášho počítača. viac informácií |
Prijať všetky cookies Podrobné nastavenia |
Prijať zvolené cookies |
Bylinný čaj
Horchata (číta sa: orčata) je „zázračná“ zmes bylín z Ekvádoru, typická pre oblasť Loja. Bylinky sú namiešané v tajnom pomere podľa miestnych tradícií.
Obyvatelia Lojy, horchatu popíjajú počas celého dňa, dodáva im energiu a uchováva pevné zdravie a dobrú náladu. Dá sa tu kúpiť aj v pouličnom občerstvení a každá reštaurácia má svoj zaručený recept - základné bylinky sú rovnaké, ale mení sa ich pomer a vždy pridajú niečo navyše.
Horchata vás prekvapí nádhernou sviežou vôňou a lahodnou chuťou. V zime zahreje a v lete osvieži.
Zloženie: pelargónia vonná, láskavec rovníkový, bazalka pravá, voňatka citrónová, peperomia caperata, medovka lekárska, verbena citrónová, mäta pieporná.
Príprava: 1 polievkovú lyžicu byliny zaliať 0,4 l vriacej vody a nechať 5-10 minút postáť, prípadne scediť. Hotový čaj je možné osladiť panelou alebo medom. Na osvieženie v horúcich letných dňoch sa dá tento čaj piť aj vychladený, podávaný s ľadom.
Krajina pôvodu: Ekvádor